slam jam milano

sjstoremi_01

project | SLAM JAM STORE . 2005
site | Milano
client | privato
category | retail
area | 100 mq
service | detailed design and work supervision
design | antonio ravalli
project team | aneghini.crepaldi.pelliconi
infos | shop outfiitng in the Navigli district
from the relation | The showroom is situated at the ground floor of a house which occupies the central part of a block in Paoli Road. It consists of two rooms connected by a wide, round arched passage gained in the spine wall: the project aims at enhancing the continuity offered by the existing rooms, through the construction of a relationship between the store and the inner courtyard enclosed by the building’s wings. The idea therefore solves the needs of the exposure (both inside the store and in the shop window) with a single element that accentuates the idea of linearity, transforming the rooms in a sort of undivided hall which, from the entry on the road, continues up to the back yard. On the existing pavement has been ideally placed a sheet which, folding up on itself, creates both exposing shelves and surface, and inner partition to hide the dressing rooms and the storage.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus

sjstoremi_02
sjstoremi_03
sjstoremi_04
sjstoremi_05
sjstoremi_06
sjstoremi_07
sjstoremi_08
sjstoremi_09
sjstoremi_10
sjstoremi_11
sjstoremi_12
sjstoremi_13
sjstoremi_14
sjstoremi_15
sjstoremi_16
sjstoremi_17
sjstoremi_18
sjstoremi_19
sjstoremi_20