pitti uomo

pittifi_01

project | PITTI UOMO . 2009
site | Fortezza da Basso, Firenze
client | private
category | retail
area | 240 mq
service | detailed design
design | antonio ravalli
project team | masini.milani.pelliconi
infos | Lee’s pavillion realization and outfitting for the ‘Pitti Uomo’ events in 2008 and 2009
from the relation | the pavilion borns from the extrusion of a residual void between two existing historic buildings. Shape and dimensions are dictated by the boundary conditions, and the project accepts them amusedly. The temporary nature of the pavilion plays a key role for the choice of the materials and the technological solutions. Spruce wood, black mdf and corrugated sheeting organize the entire space. The simplicity is the project strong point, though it doesn’t renounce to sincere details able to diversify and articulate the space.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus

pittifi_02
pittifi_03
pittifi_04
pittifi_05
pittifi_06
pittifi_07
pittifi_08
pittifi_09
pittifi_10
pittifi_11
pittifi_12
pittifi_13
pittifi_14
pittifi_15
pittifi_16
pittifi_17
pittifi_18
pittifi_19